Aktualno

Aktualne stvari Avtohiše Mlakar

Hyundai je prejel prestižno nagrado Red Dot za blagovno znamko leta 2018. To je za Hyundai peta prestižna nagrada, ki mu jo je letos podelila žirija za nagrade Red Dot na področju oblikovanja komunikacije. Hyundai je avgusta postavil impresiven mejnik v zgodovini podjetja, saj je letos prejel kar 3 velike nagrade Red Dot in še 4 nagrade Red Dot v posameznih kategorijah. Tako je nagrado prejel za svoj Solati Moving Hotel, Hyundai Pavilion, Genesis Gangnam, Genesis Sound Design, Pioneer Film in varnostni hologram. Prejete nagrade dokazujejo Hyundaijevo dojemanje pomembnosti oblikovanja na vseh ravneh, saj Hyundai ne izstopa le z oblikovanjem avtomobilov, temveč tudi z jasnim in razumljivim komuniciranjem lastnih tehnoloških prednosti. Hyundai bo nagrado prevzel na zaključni prireditvi, ki bo 26. oktobra 2018 v Berlinu.
Hyundai je v zaključni fazi razvoja naslednjega modela, ki se bo pridružil športni seriji N: i30 Fastback N. Obsežno testiranje prototipov poteka na različnih površinah širom Evrope, med drugim tudi na zloglasnem dirkališču Nürburgring, kjer ima Hyundai svoj tehnični center. Športna izvedenka i30 Fastback bo predvidoma na naše ceste zapeljala še letos.
Po uspešnem lansiranju prvega avtomobila visokih zmogljivosti s športno značko N; i30 N; Hyundai razširja svoj portfelj modelov z novim paketom opreme N Line. i30 N Line je prvi Hyundaijev model z novo opremo, z zunanjimi in notranjimi elementi znanimi že iz i30 N, ki poudarijo njegovo vizualno privlačnost. Mehanske izboljšave, ki dodatno "začinijo" običajnega 5- vratnega i30 pa vključujejo: vzmetenje, zavore in odzivnost motorja. Vizualne izboljšave pri i30 N Line se nanašajo na številne elemente, ki so bili predstavljeni že na uspešnem i30 N. Med njimi sta sprednji in zadnji odbijač s posebno srebrno obrobo, ki označujeta opremo N Line. Njegov športen videz poudarjajo tudi 18-palčna platišča iz lahke litine, ki so pri i30 na voljo prvič. Na sprednjem delu vozila pa se nahaja na novo oblikovana značka, ki simbolizira model N Line. V notranjosti so novi športni sedeži N-brand, ki nudijo odlično bočno oporo. Za bolj privlačno vozniško izkušnjo pa so na voljo še športni volan, kovinska pedala in N prestavna ročica. Prostorna in praktična notranjost i30 N Line je enako udobna kot v klasičnem i30. Za bolj športno dinamiko vožnje i30 N Line je bilo izboljšano vzmetenje in odzivnost motorja. i30 N Line je opremljen s pnevmatika [...]
Hyundai Motor je osvojil dvojno zmago na izboru Auto Express New Car Awards 2018, kjer je prejel nagrado za popolnoma novo električno Kono v kategoriji cenovno najugodnejši električni avtomobil in nagrado za IONIQ priključnega hibrida, v kategoriji cenovno najugodnejši  hibridni avtomobil. Električna Kona se je, v svoji konkurenci, borila proti izjemnim tekmecem, kot sta Nissan Leaf in e-Golf ter bila zaradi svojega dosega 480 prevoženih kilometrov z enim polnjenjem in dostopne cene, s strani sodnikov, izbrana kot najboljša. Steve Fowler, glavni urednik podjetja Auto Express, je dejal: "Zagon popolnoma električnega SUV-ja pomeni, da je Hyundai izkoristil kar dva najhitreje rastoča segmenta na trgu. Električna Kona ima 480-kilometrski doseg, kot tudi že nekateri njeni najbližji tekmeci, če pa dodamo še ugodno ceno dobimo resnično izjemen paket in prav zaradi tega je električna Kona prejela  nagrado »Ugoden električni avtomobil 2018«. IONIQ priključni hibrid je v kategoriji cenovno najugodnejši hibrid izstopal med ostalimi hibridi, vključno Toyotinim Priusom, navdušil pa je s svojo učinkovitost, udobjem in tehnologijo."Naš čas, ki smo ga preživeli  »v resničnem svetu« s Hyundai IONIQ priključnim hibridom je pokazal, da je z [...]
Podeljene so bile nagrade za Svetovni ženski avtomobil leta in Hyundai IONIQ je osvojil naziv Svetovni ženski avto leta 2018. IONIQ, ki je na voljo v električni, hibridni in priključno-hibridni različici je zmagal tudi v kategoriji "zelenih" avtomobilov. Izbor Svetovni ženski avto leta je edino tovrstno tekmovanja na svetu, kjer odločajo samo ženske. 25 strokovnih sodnic, novinark iz različnih držav po svetu, je IONIQ izbralo za zmagovalca med 400 nominiranimi vozili.
Hyundai je na drugem reliju sezone, ki sta ga zaznamovala led in sneg, dosegel dvojne stopničke, prvo in tretje mesto. Reli po Švedskem je tako prepričljivo dobil Hyundaijev dirkač Thierry Neuville, ki se je z dosežkom zavihtel na prvo mesto trenutne lestvice. Tretje in četrto mesto sta prav tako pripadla Hyundaiju in sicer je tretje mesto osvojil Andreas Mikkelsen, četrto pa Hayden Paddon.
Hyundai je na drugem reliju sezone, ki sta ga zaznamovala led in sneg, dosegel dvojne stopničke, prvo in tretje mesto. Reli po Švedskem je tako prepričljivo dobil Hyundaijev dirkač Thierry Neuville, ki se je z dosežkom zavihtel na prvo mesto trenutne lestvice. Tretje in četrto mesto sta prav tako pripadla Hyundaiju in sicer je tretje mesto osvojil Andreas Mikkelsen, četrto pa Hayden Paddon.
Nova Kona EV predstavlja prvi popolnoma električni SUV. Združuje dva najhitreje rastoča avtomobilska trenda: SUV in električni pogon. Predstavlja razširitev Hyundaijeve ekološko usmerjene ponudbe z največjim dosegom v razredu in dvema različicama pogonskega  sklopa. Hyundai je pred spletno premiero, ki je predvidena 27.februarja 2018, objavil prvo skico svojega prvega popolnoma električnega kompaktnega terenca, Kone EV. Popolnoma električna Kona predstavlja razširitev Hyundaijeve ekološko usmerjene ponudbe in potrjuje Hyundaijev vodilni položaj v segmentu ekoloških vozil. Hyundai bo tako prva avtomobilska blagovna znamka v Evropi, ki bo z električnim kopmpaktnim SUV ponudil brezogljčno mobilnost najširšemu krogu kupcev. Električna Kona bo kupcem na voljo predvidoma poleti.
Hyundai je pred svetovno premiero na ogled postavil prve fotografije Santa Fe nove generacije. Četrta generacija tega priljubljenega športnega terenca, ki predstavlja Hyundaijevo močno tradicijo v SUV segmentu, je zmogljiv stroj z vrhunskim dizajnom in izjemno prostornostjo. Santa Fe izraža sodoben in eleganten videz, ki ga zaznamuje markanten sprednji del vozila z dvema paroma manjših žarometov in masko v videzu satovja. Široka in močna drža sta zaščitna znaka zunanjosti, ki mu zagotavljata športen, drzen videz. V notranjosti pa Santa Fe združuje vrhunsko kakovost in izjemno prostornost, ki je ena vodilnih v razredu. Novi Santa Fe je opremljen z najnovejšimi varnostnimi tehnologijami, ki jih Hyundai ponuja pod oznako SmartSense. Ta obsežen paket je serijski in omogoča dostopnost naprednih varnosthih sistemov širokemu krogu uporabnikov.
    Back to top