V Velenju kljub tehničnim težavam do zmage v državnem prvenstvu V VELENJU KLJUB TEHNIČNIM TEŽAVAM DO ZMAGE V DRŽAVNEM PRVENSTVU

13. julij 2020

Okolica Velenja je gostila prvi letošnji rally slovenskega državnega prvenstva za sezono 2020. Ob strogih “protikoronskih” ukrepih je na 35. Rallyju Velenje nastopilo 58 posadk, med njimi tudi precej v vrhunskih štirikolesno gnanih dirkalnikih.

Konkurenca za aktualna državna prvaka – Roka Turka in Blanko Kacin – je bila torej prava. Posadka v Hyundaiju i20 skupine R5 je začela najhitreje med vsemi, najboljši odpor pa sta že takoj od začetka nudila Madžara Andras Hadik in Krisztian Kertesz – prav tako v R5 dirkalniku.

Po štirih od skupno šestih hitrostnih preizkušenj je bila skupna razlika dobrih 8 sekund v korist Turka in Kacinove, a tedaj so njun dirkalnik pričele pestiti tehnične težave: “Že med potjo na peto hitrostno preizkušnjo je bilo jasno, da se nama z Blanko ne piše nič dobrega. Dirkalnik je namreč ugašal. To se je ponovilo tudi na tretji ponovitvi HP Skorno, ko sva v ostrem zavoju obtičala in izgubila vso prednost. Od tedaj sem bil pri prestavljanju primoran uporabljati sklopko, kar pa je v dirkalniku R5 izredno težavno. Sanj o skupni zmagi je bilo konec,” je dogajanje opisal Rok Turk.

“Čeprav je nova zmaga na velenjskem rallyju splavala po vodi, v naši ekipi nismo preveč razočarani, saj smo prikazali dobro formo. Tako kot dirkaču se lahko napake in težave kdaj primerijo tudi dirkalniku in to moraš vzeti v zakup. No, zmaga v državnem prvenstvu je nedvomno dobra tolažba, s tem pa se prihajajočih dirk veselimo še toliko bolj,” je zaključil Idrijčan, ki bi z morebitno četrto zmago na “večni lestvici” velenjskih zmagovalcev ujel legendarnega Braneta Küzmiča.

Na četrto velenjsko zmago

Back to top