ROK TURK – AMBASADOR HYUNDAJEVE ŠPORTNE LINIJE N

Prvi Hyundaijev športni terenec z oznako N Line, ki je uradno evropsko predstavitev dočakal v sredo, 21.3.2019, je zapeljal na slovenske ceste.

Direktor družbe Hyundai Avto Trade, Marko Kajfež, je ključe novega jeklenega konjička izročil Roku Turku, aktualnemu državnemu prvaku v rallyu. Rok Turk je tako uradno postal ambasador Hyundaijeve športne linije N. Novega Tucsona N Line ne zaznamujejo le atraktivni zunanji in notranji dodatki, temveč tudi prenovljeno podvozje in volanski mehanizem, ki pripomorejo k športnemu izgledu in izjemnim voznim lastnostim.

Tucson N Line je nova pridobitev s katerim Hyundai širi privlačno ponudbo svojih vozil. Je drugo Hyundaijevo vozilo iz serije N Line, obenem pa tudi prvi športni terenec s to oznako. Od klasičnega Tucsona se razlikuje že po agresivnejši zunanjosti, ki jo zaznamujejo temni kromirani okrasni elementi, drugačen odbijač, grafika svetil, ekskluzivna črna 19-palčna aluminijasta platišča, črna vzvratna ogledala in zadnji spojler. Notranjost popestrijo šivi rdeče barve, ki jih najdemo na armaturni plošči, športnih sedežih z logom N in volanskem obroču. Za še bolj športno notranjost poskrbijo aluminijaste stopalke in usnjena prestavna ročica z dodatkom rdeče barve. Pri Hyundaiju se seveda niso zadovoljili le z estetskimi dodatki zunanjosti in kabine, temveč so dodelali tudi podvozje, ki je nekoliko trše in volanski mehanizem, ki je odzivnejši.

Novi Tucson N Line je na voljo s tremi pogonskimi sklopi, dvo- in štirikolesnim pogonom ter 6-stopenjskim ročnim in 7-stopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko. Dizelske barve zastopata dva turbodizelska 48V »mehka« hibrida. Prvi ponuja kombinacijo 48V baterije z 2,0-litrskim, drugi pa z 1,6-litrskim dizelskim motorjem. Na bencinski strani je na voljo 1,6-litrski T-GDI motor s 130 kW.

Tucson N Line je zasnovan, preizkušen in izdelan v Evropi. Kupcem je na voljo v devetih barvah karoserije. Avto bo slovenskim kupcem na voljo predvodoma od maja dalje.

Back to top