HYUNDAI SLOVENIJA V NOVO SEZONO SKUPAJ Z DVAKRATNIM DRŽAVNIM PRVAKOM ROKOM TURKOM

Že tretje leto zapored bo znamka največjega korejskega proizvajalca avtomobilov prisotna v slovenskem državnem prvenstvu v rallyju. V sodelovanju skupaj z italijansko ekipo iz Manzana, ki pripravlja dirkalnike, bodo v sezoni 2019 združili moči skupaj z idrijsko posadko, ki je v minulih dveh sezonah osvojila dva zaporedna naslova državnih prvakov – z voznikom Rokom Turkom in sovoznico Blanko Kacin. Na treh dirkah v Sloveniji bosta poleg njiju z še enim dirkalnikom Hyundai i20 R5 nastopila tudi Claudio De Cecco in Jean Campeis, ki sta že do sedaj nastopal na rallyjih v sodelovanju s Hyundai Slovenija.
Rok Turk bo skupaj s sovoznico Blanko Kacin novi člen uspešnega sodelovanja ekipe Friulmotor in Hyundai Slovenija, podporo pa imajo tudi s strani Hyundai Motorsport Customer Racinga. Z dirkalnikom Hyundai i20 R5 se bodo že tretje leto zapored borili za najvišja mesta v skupni razvrstitvi na rallyjih. Hyundai Slovenija tako v novo sezono vstopa z močno dirkaško zasedbo in svojih želja ne skrivajo, kar je ob sklenitivi sodelovanja povedal tudi Marko Kajfež, direktor družbe: “Veseli nas, da bomo v letošnji sezoni slovenskega državnega prvenstva v rallyju sodelovali z dvakratnim državnim prvakom Rokom Turkom. Verjamemo, da lahko s tako odlično ekipo in vrhunskim dirkalnikom kot je Hyundai i20 R5 posežemo po samem vrhu.”
Letošnjo državno prvenstvo, ki bo obsegalo sedem dirk, bo vsekakor tudi za Roka, ki je po petnajstih letih prestopil k novi znamki, velik izziv: “Veselim se že začetka nove sezone, ki bo prinesla zame vsekakor veliko novost – to je dirkalnik Hyundai i20 R5, od katerega si vsekakor veliko obetam, saj se do sedaj izkazal za izredno hitrega. Z Blanko bova seveda dala vse od sebe, da bo tudi nova sezona uspešna za celotno ekipo!”
Obenem bo Hyundai Slovenija nadaljeval sodelovanje z voznikom Claudiom De Ceccom, ki bo še naprej branil barve Hyundaia v slovenskem državnem prvenstvu, kjer je v sezonah 2017 in 2018 skupaj s sovoznikom Jeanom Campeisom osvojil dve drugi mesti. Letos bosta nastopila na treh dirkah v Sloveniji – na rallyju Vipavska dolina, rallyju Velenje in rallyju Nova Gorica, na katerem je v preteklosti tudi že zmagal.
“Zelo smo zadovoljni, da nam je uspelo skleniti dogovor.” veselja niso skrivali pri družini De Cecco, ki vodi ekipo Friulmotor. “Tako bomo lahko še močnejši nadaljevali naše sodelovanje ter skupaj razvijali dirkaški program naprej. Pri Hyundaiu so očitno več kot zadovoljni z našim delom, veseli pa smo tudi novega sodelovanja z Rokom, ki v zadnjih sezonah dokazuje, kako dober in hiter dirkač je. Glavna prioriteta seveda ostaja slovensko državno prvenstvo, kjer si želimo zmag!”

Back to top